72177776
info@agroled.dk
Produktsortiment
LED Guide

Fendt – fra dieselfodret hest til trinløs transmission

I året 1930, da næsten alt jordarbejde stadig blev udført manuelt eller ved hjælp af en hest, blev Fendt grundlagt. I mellemtiden er alle landmænd verden over begyndt at kende mærket, og det er manges favorit. Men hvad er Fendt’s historie fra 1930 til i dag? Og hvordan blev en dieselfodret hest til en trinløs transmission? Det fortæller vi dig i denne blog. Læs videre!

Den første traktor: Dieselross

Fendt’s første traktor viser overgangen fra hest til traktor meget godt. Navnet ‘Dieselross’ refererer bogstaveligt talt til en ‘dieselfodret hest’. På dette tidspunkt var Fendt-traktormærket kun kendt i delstaten Bayern i Tyskland, men fra dette øjeblik blev det snart kendt i hele Tyskland.

Innovation og udvikling i 50’erne

Fendt gjorde en stor udvikling i 50’erne med nye modeller, herunder Fix, Farmer og den imponerende Favorit-serie. Sidstnævnte blev tilgængelig i 60’erne med den meget roste væske kobling.

Indtil år 1995 var Fendt ofte i søgelyset på grund af nye innovationer. I forhold til en god kabine, servostyring, servobremser på alle fire hjul, omfattende synkroniserede transmissioner og meget mere var Fendt en af frontløberne.

Trinløs transmission Fendt Vario – 1995

På Agritechnica i Hannover i 1995 var det igen velkendte traktormærke, der rystede landbrugsteknologiens verden til sit fundament. Fendt var den første til at introducere den trinløse transmission ‘Fendt Vario’, variant af Fendt Favorit 926. Traktoren i kombination med Vario-gearkassen, en hastighed på 50 km/t, en affjedret foraksel og førerhus var langt forud for tiden. ‘Vario’ er stadig et synonymt med den trinløse transmission vi kender i dag.

AGCO Groups overtagelse af Fendt

I 1997 blev Fendt overtaget af AGCO-koncernen, som Massey Ferguson og Valtra nu også er en del af. Der er sket meget siden da. En selvkørende finsnitter er blevet introduceret. Derudover er der arbejdet på en komplet serie af mejetærskere, herunder rotormaskiner, rystemaskiner, rundballepressere, læssevogne og meget andet.

Innovation har været altafgørende i årevis. I dag ses traktorerne derfor som maskiner af meget høj kvalitet og meget komfortable. Dette fremgår også af priserne på nye og brugte traktorer. Disse er generelt ret høje i modsætning til konkurrerende mærker.

CRAWER LED-arbejdslys til næsten alle modeller

CRAWER-mærket kan levere LED-belysning til næsten alle traktorer fra Fendt, helt fra firserne og til nutiden moderne traktorer uden at påvirke traktorens udseende. Uanset om det er CRW4402, der passer som et indbygget arbejdslys øverst på taget af en Farmer og Favorit-serien (indtil 2010), eller CR-1022, der passer som et universelt, firkantet arbejdslys på både den gamle serie og serien i dag. Vi har næsten alle almindelige arbejdslys i vores sortiment med den høje kvalitet fra CRAWER!

Køb CRAWER arbejdslamper her

CRAWER forlygter til Fendt

Endelig, når det kommer til forlygterne, tilbyder vi  LED-alternativer til stort set alle modeller fra de sidste 40 år. Tag CRW5402 som er en rektangulær indbygget forlygte på mange kabiner og CR-3020 med en rund form også som en indbygget forlygte i 700 og 800 serierne com 1 til com 3.

Køb CRAWER forlygter her

Spørgsmål om LED-belysning på din Fendt?

Vores kundeservice er klar til dig fra mandag til fredag. Desuden kan du altid kontakte os med dine spørgsmål på info@agroled.dk. Derudover kan du tage et kig på vores YouTube-kanal. Med viden og service internt er Agroled.dk ekspert i LED-belysning til landbruget!

betterstack-monitoring