72177776
info@agroled.dk
Produktsortiment
LED Guide

Fordele ved LED lys

Der findes mange fordele ved LED lys, hvilket også er grunden til, at flere og flere mennesker og virksomheder skifter over til LED-lys frem for halogenlamper. I husholdingen såvel som i landbruget vinder LED lys indpas, grundet de mange fordele.

Men hvilke fordele er der så ved LED lys, og kan det betale sig at skifte? Hos AgroLED har vi fremhævet nogle af de bedste fordele, der er ved at skifte over til LED-lyskilder. Læs med her.

LED er meget energibesparende

En af de største fordele er, at LED er meget energibesparende. LED-lamper har en enorm lysstyrke, men har stadig en relativt lav wattstyrke. Faktisk er LED-lamper op til fem gange så lys som eksempelvis en halogenlampe. 

Gammeldags gløde- eller halogenlamper bruger glødetråd (lavet af wolfram) til at generere lys. LED-lyskilder bruger dog en anden teknologi, hvor der konverteres mere energi med LED-belysning til lys frem for varme. LED-belysning kræver faktisk hele 10-15% mindre elektricitet end en almindelige pære for at producere den samme mængde lys. 

Specielt i disse tider, hvor der er en global energikrise, er det særligt attraktivt skifte over til LED.

LED-belysning har en længere levetid

En anden fordel ved LED-belysning er, at det har en længere levetid. I modsætning til eksempelvis gløde- eller halogenlamper så benytter LED-lamper ikke en glødetråd, som med med tiden slides op. Det gør, at LED-lampens levetid bliver betydeligt længere. 

Som udgangspunkt holder LED-lamper rundt regnet i 15.000 driftstimer, hvilket svarer til næsten 600 dage. Til sammenligning har en halogenlampe omtrent 2.000 driftstimer, og en almindelig pære har kun omkring 1.000 driftstimer at gøre godt med.

Selvom LED er lidt dyrere end andre lyskilder, så kan det alligevel godt betale sig at købe LED takket være dets lange levetid. 

Bedre lysstyrke og lyseffekt 

LED-lamper har betydeligt mere lysstyrke end halogenlamper. LED-lamper konverterer mindre energi til varme, hvilket betyder, at de kan generere den samme mængde lys med mindre watt. 

LED-belysning føles mere naturligt, og du skal ikke døje med flimmer, som ellers kan optræde ved lysrør, der tænder og slukker ved høje frekvenser. LED producerer et hvidere lys end eksempelvis gammelsdags halogenlamper, hvilket gør det lettere at se og samtidig skaber en mere rolig atmosfære. Derudover kan du også sagtens finde LED-lyskilder i alverdens farver, så her er det nærmest kun fantasien, der sætter grænser.

Den rette lysstyrke og lyseffekt er særdeles vigtigt ved eksempelvis landbrugsarbejde, da lyset har en direkte effekt på vores reaktions- og ydeevne. Dårlig belysning kan have en negativ effekt på vores koncentration, hvilket kan medføre til flere fejl og farlige situationer. Med LED-lys kan din produktivitet vedligeholdes, selv under svære arbejdsforhold med dårlig sigtbarhed grundet eksempelvis mørke, tåge eller regn. 

Lavere varmeafgivelse ved LED lys

Almindelige pærer kan blive utroligt varme, og mange har efterhånden prøvet at brænde fingrene på dem. LED-lyskilder har en langt lavere driftstemperatur, så du slipper for at brænde dig. 

Den lave driftstemperatur gør også, at der en langt lavere risiko for, at der opstår brand. Du kan derfor roligt montere LED-lyskilder tættere på andre genstande. 

En lavere varmeafgivelse er særligt fordelagtigt, hvis du eksempelvis arbejder på en mark, med halm eller lignende, som brænder meget nemt. Med LED-lyskilder mindsker du dermed risikoen for, at høsten går op i røg. 

Halogenlamperne er på vej væk

Idet halogenlamper hverken er energibesparende eller bæredygtige, er det ikke overraskende, at de langsomt er begyndt at forsvinde fra europæisk handel. Siden september 2018 er det kun eksisterende lager, der sælges, og ingen nye ordrer kan placeres. Pæren blev endda forbudt at cirkulere i 2012. 

Hos AgroLED fungerer næsten alt vores belysning efter plug-and-play-princippet, hvilket betyder, at du derfor hurtigt og nemt kan udskifte lamperne på din maskine, hvad enten der er tale om en traktor eller anden landbrugsmaskine. Med plug-and-play kan du tage den gamle enhed ud og erstatte den én til én med en LED lampe i stedet. 

Vi har mange forskellige typer af LED lamper og lygter til landbrugsmaskiner såvel som til stalde, lagerhaller, garager og sågar værksteder. I vores sortiment finder du blandt andet LED forlygter og LED baglygter, blitzblink og positionslys og markeringslys.

betterstack-monitoring