72177776
info@agroled.dk
Produktsortiment
LED Guide

Guide til værkstedsbelysning

Et afgørende element, for at sikre optimale arbejdsforhold i ethvert værksted, er belysningen. Med den rette belysning kan arbejdsområder nemlig oplyses jævnt og klart, hvilket ikke kun øger produktiviteten, men også sikrer sikkerhed og nøjagtighed under arbejdet. 

 

Har du brug for inspiration til, hvordan du vælger den rigtige belysning til dit værksted? 

 

Hos AgroLED guider vi dig til, hvilken type værkstedsbelysning du bør vælge, for at få den mest optimale belysning og dermed de bedste arbejdsbetingelser. Vi giver dig desuden praktiske tips til at forbedre belysningen i værkstedet, herunder fordelene ved LED belysning.

Læs med her, og bliv klogere på, hvilken type belysning du bør vælge til værkstedet – uanset dit behov. 

Belysning i værkstedet: Fastlæg dit behov 

Når du skal vælge den mest optimale belysning til dit værksted, er det en fordel at begynde med at fastlægge dit behov. Har du eksempelvis behov for værkstedsbelysning, der er kraftigt, har en lang levetid og som er energibesparende – eller har du behov for en svagere lyskilde?

Det er alt sammen noget, der er værd at overveje, for at sikre at du får den bedste arbejdsbelysning til dit behov. 

 

Når du skal vælge en arbejdslampe til værkstedet, bør du desuden tænke over, om lampen skal oplyse et stort eller et mindre område, samt hvilken type værksted, der er tale om. 

 

På den måde har du et bedre udgangspunkt for at finde den mest optimale værkstedsbelysning, når det gælder strømforbrug, levetid og farvetemperatur. 

 

Læs også: Guide til at vælge den rigtige belysning

Hvilke typer belysning til hvilke områder? 

Der findes mange forskellige typer arbejdsbelysning, der er velegnet til værksteder. 

 

Når du skal vælge den rigtige type belysning til dit værksted, er det derfor en god idé at tage udgangspunkt i de områder, hvor der mangler belysning. 

LED armaturer 

Mangler du belysning over vigtige arbejdsområder, er det en fordel at vælge en lyskilde, der har en højere lysstyrke, som f.eks. LED armaturer. På den måde kan du nemmere arbejde mere detaljeret og præcist og koncentrere dig om arbejdet. 

Lysrør 

Lysrør er desuden et godt bud på kraftige lyskilder, der giver et godt og pålideligt arbejdslys, der sikrer en høj effektivitet i værkstedet. Lysrør kan desuden bruges udendørs, f.eks. som facadebelysning eller som gadebelysning foran værkstedet. 

Arbejdslamper 

Alternativt kan du også overveje arbejdslamper, der kan placeres der, hvor du har brug for et kraftigere lys. Det kan være en rigtig god belysning til værksteder, da der ofte vil være vigtige områder, hvor der er brug for et endnu kraftigere lys. 

Bevægelsessensorer 

Hvis du vil gøre arbejdet i værkstedet endnu lettere, kan du også overveje en bevægelsessensor til din værkstedsbelysning, der gør det nemt at anvende lyset, så du tilmed slipper for at bekymre dig om, hvorvidt du har husket at slukke lyset.

LED belysning til værksteder 

LED belysning er en ekstremt pålidelig og energieffektiv lyskilde, der er særligt fordelagtig at bruge til landbrugsværksteder, hvor der ofte kræves en kraftig belysning med høj effektivitet og lang levetid. 

 

Derudover er LED belysning behagelig at opholde sig i og arbejde under, hvilket er et must, når arbejdet i værkstedet skal klares. 

 

LED armaturer og LED værkstedslys leverer et godt og kraftigt lys, som tilmed er rart at arbejde i og opholde sig under. Det er bl.a. derfor, at det eksempelvis er helt perfekt som værkstedslys eller som belysning til din garage. 

 

LED værkstedsbelysning kan desuden bruges til følgende: 

  • LED-hallys i forskellige effektniveauer
  • Facadebelysning og bevægelsesdetektorer
  • Forskellige typer bærbare lamper

Læs også: Hvad er LED lys?   

Fordele ved LED værkstedsbelysning

LED belysning er en ekstremt energieffektiv lyskilde sammenlignet med traditionelle lyskilder, som eksempelvis glødepærer. LED lys kræver nemlig markant mindre strøm, hvilket kan resultere i betydelige energibesparelser, som med garanti kan mærkes på elregningen. 

 

Det kan være særligt fordelagtigt i værksteder, hvor lysene kan være tændt i lange perioder. 

 

LED belysning har desuden den fordel, at det tænder øjeblikkeligt, og når fuld lysstyrke hurtigt, uden behov for opvarmningstid, hvilket er en fordel i værksteder. 

 

Derudover har LED belysning en enormt lang levetid sammenlignet med andre lyskilder. Mens traditionelle glødelamper ofte skal udskiftes efter et par tusinde timer, kan LED-pærer vare i op til 50.000 timer eller mere. Det betyder, at du ikke behøver at udskifte dine lyskilder lige så ofte. 

 

Endnu en fordel ved LED lys er desuden, at de er forholdsvis vedligeholdelsesfri. LED lys kræver nemlig ikke meget andet end en simpel rengøring ind imellem for at fungere, som de skal.

Læs også: Vedligeholdelse af LED lys

Hvilken type LED belysning skal du vælge?

Hvis du er på udkig efter LED belysning til industri eller i værksteder, skal du være opmærksom på, at det gerne skal være omkring 5000K, hvilket giver et mere neutral-hvidt lys. Det er en fordel i værksteder, hvor særlig kraftig belysning er et must. 

 

Skal du arbejde med landbrug eller industri, er det en god idé med en lumen på over 1000. Til udendørs brug eller til brug i fugtige miljøer, anbefales LED armaturer og værkstedsbelysning med minimum IP65.  

 

Læs også: Musthaves til din traktor

Find den rette LED belysning hos AgroLED

Er du på udkig efter en bestemt type LED belysning til dit værksted, så er du kommet til det rigtige sted. Hos AgroLED har vi et stort udvalg af både LED værkstedslys, LED forlygter, LED baglygter og LED arbejdslamper til hovedsageligt landbrugsmaskiner, trailere, garager, værksteder og stalde. 

 

Hos os finder du alt i LED belysning til landbrugssektoren, uanset hvilken type LED lys, du er på udkig efter.

betterstack-monitoring