72177776
info@agroled.dk
Produktsortiment
LED Guide

Hvad er LED lys?

LED lys er en type lys, der produceres ved hjælp af lysdioder (LED’er), som er små elektroniske komponenter. LED lygter har en række fordele i forhold til andre typer lyskilder, herunder længere levetid, lavere strømforbrug og hurtigere tændingstid. LED lys kan også producere lys i en bred vifte af farver og styrker. Derudover udsender et LED lys ikke lige så meget varme i forhold til andre lyskilder.

LED lys bruges som lyskilde i en række forskellige sammenhænge. De er kendt for at være energieffektive og holdbare sammenlignet med andre lyskilder som glødepærer eller halogenpærer. LED lys kommer i en række forskellige størrelser, former og farver

Fordele ved LED lys

Fordi ikke alle ved hvad LED belysning er, og om fordelene ved LED belysning har vi nedenfor forklaret de væsentligste fordele ved LED lys, og hvorfor de er de bedste valg til brug af arbejdslamper.

Fordele ved en LED pære

Hvordan virker LED lys?

Når et LED lys er tændt, passerer der elektrisk strøm gennem dioden, som består af to elektriske ledere, en anode og en katode. Anoden er den positive leder og katoden er den negative leder. Når strømmen passerer gennem dioden, bevæger elektronerne sig fra anoden til katoden. Når elektronerne bevæger sig, skaber det elektronisk aktivitet, som producerer lys.

Hvad er forskellen på halogen og LED?

Forskellen på LED lys og halogenlamper er, at en halogenlampe producerer lys ved at sende elektrisk strøm gennem en glødepære, der indeholder en halogengas. Når strømmen passerer gennem glødepæren, opvarmes gassen, og dette skaber lys. Derudover er det faktisk kun omkring 10 % af lyset fra en halogen pære, det menneskelige øje kan opfange, resten er primært infrarød varmestråling, som man kan sige, blot er spildt energi.

En af de største forskelle mellem halogenlamper og LED lys er, at LED lys er meget mere energieffektiv. De har et lavere strømforbrug og producerer mere lys pr. watt end halogenlamper. Dertil bliver LED lys heller ikke ligeså varmt som traditionelle halogen lys. LED lys har også en længere levetid, så de behøver ikke at blive udskiftet så ofte. LED lys er også mere robuste og kan modstå stød og vibrationer bedre end halogenlamper. Hvorfor LED lyskilde er meget bedre som arbejdslys og -lamper.

Forskellen på halogen og LED

 

LED lys er det bedste valg til arbejdslamper

Gode ​​LED arbejdslamper er uundværlige i denne verden. Mens man for nogle år siden oftest stødte ind i “billigt” LED arbejdsbelysning fra Kina, ser tingene meget anderledes ud i dag. 

Den typiske firkantede 48 watt LED belysning har givet plads til mange alternativer i forskellige former og størrelser. Alle disse produkter kan bruges til et uendeligt antal forskellige formål. Vores sortiment inkluderer f.eks LED forlygter og LED baglygter, vidvinklet lygter eller LED rotorblink. Vi har også forskellige LED trailer belysningssæt, LED lamper til lastbiler og endda indbyggede forlygter til biler.

LED lys i landbruget

LED lys har siden sin start, som indikatorlys og signaltransmission tilbage i 60’erne, fået et væld af forskellige funktioner. Særligt i landbruget er LED lys formidabelt. Udover at spare en masse watt på forbrug, så er LED lys også virkelig holdbare.

For eksempel kan landbrugsmaskiner producere vibrationer, når de kører, hvilket kan være hårdt for andre typer lyskilder. Glødepærer og fluorescerende pærer er særligt følsomme over for vibrationer og kan gå i stykker, hvis de rystes for meget.

LED lys er derimod mere holdbare og kan ofte klare vibrationer uden problemer. Deres robuste konstruktion og indkapsling i slidstærke materialer gør dem modstandsdygtige over for skader, der kan opstå på grund af vibrationer.

Dette betyder, at LED lys kan være en god løsning for landbrug og landbrugsmaskiner, da de ikke vil gå i stykker så nemt på grund af vibrationer. Dette kan spare landbrugeren for udgifter til at udskifte lyskilderne så ofte, samt sikre, at der altid er tilstrækkelig belysning til rådighed.

Den enorme lyseffekt i forhold til strømforbruget er også et stort plus, når du skal bruge belysning til landbrugsarbejde, hvad end det er til brug på landbrugsmaskinen eller rundt omkring på gården. For eksempel udsender en god LED forlygte op til 5 gange mere lys pr. watt-enhed sammenlignet med en konventionel halogen arbejdslygte! Dertil kan du også forvente en længere levetid med LED lys i forhold til traditionel arbejdsbelysning og arbejdslamper med halogenpære.

LED lys giver optimale forhold i mørke

En af de væsentligste faktorer, der gør LED lys til det optimale valg til landbrug, er, at LED lamper giver et meget hvidere lys kontra en halogen eller glødepære. Dette giver dig bedre arbejdsforhold, når solen er gået ned. Det “hvide” lys giver nemlig mulighed for bedre differentiering end det “gule” lys produceret af halogenlamper. Med andre ord ser du mere med hvidt lys mere end med gult lys.

LED belysning til bilen traktoren og traileren

LED belysning bliver i stigende grad brug til bilen og andre køretøjer. Ud over den høje lyseffekt, så er LED lygter særligt eftertragtede grundet deres holdbarhed. LED lygter er meget økonomisk i forbrug og har betydeligt flere driftstimer end konventionelle ikke-LED forlygter. Bliv klogere i vores artikel om LED belysning til biler.

Når vi taler holdbarhed, er det ikke kun arbejdstimer, der gør LED lys til et oplagt valg til landbrugsmaskiner. Arbejder du i landbruget, kan du sikkert nikke genkendende til det faktum, at lige, jævne veje ikke er det, du køre mest rundt på. LED lys kan bedre tåle stød og vibrationer end en konventionel halogen- eller glødepære. Hvilket gør LED lys det oplagte valg til landbrugsmaskiner.

God belysning er ikke kun vigtigt for dit køretøj. Din trailer skal altid være let genkendelig. På grund af de store fordele, der tilbydes af LED-belysning, flere og flere mennesker vælger at udstyre deres trailere med LED. Du får en højere lyseffekt, lysere og mere realistisk belysning med det samme, og lamperne skal udskiftes sjældnere. Er du nysgerrig, hvilke fordele der venter på dig, eller vil du gerne vide, hvordan du løser fejl i din trailer / trailer belysning?

Hvilken type LED lys skal du vælge?

Der findes et væld af arbejdslamper med forskellige formål, som du trygt kan anvende til landbrugsarbejdet. Der findes forskellige typer LED arbejdslys, som er passende til forskellige typer af landbrugsarbejde.

Hos AgroLED har vi et bredt udvalg af LED arbejdslamper til blandt andet traktorer, trailere og andre landbrugsmaskiner. 

Vores arbejdslamper og LED lys kan bruges til:

  • Bilen, trailer og traktor
  • LED hal lys i forskellige effektniveauer
  • Facadebelysning og bevægelsesdetektorer
  • Forskellige typer bærbare lamper

Når du skal vælge en arbejdslampe eller LED lys til landbruget, bør du tænke over, om lyset skal bruges til oplysning af et nærområde eller fjernområde. Skal du oplyse et nærområde eksempelvis rundt om en traktor eller et andet køretøj, kan du passende benytte én eller flere arbejdslamper. Selv ved dårlig sigtbarhed, kan en arbejdslampe bidrage til at øge produktiviteten væsentlig. Skal du derimod bruge belysning til fjernområder, findes der et bredt udvalg af LED barer og fjernbelysning i mange forskellige designs til mange anvendelser. Læs mere om, hvordan du vælger det helt rigtige LED belysning til dine behov her.

Hvad er forskellen på sparepære og LED

Der er flere forskelle mellem sparepærer og LED pærer. En af de største forskelle er, at sparepærer bruger en teknologi kaldet fluorescerende lys, mens LED pærer bruger en teknologi kaldet lysdioder.

En anden forskel er, at sparepærer er følsomme over for temperaturændringer og kan blive beskadiget, hvis de bliver tændt og slukket for ofte, mens LED pærer er mere holdbare og kan tåle at blive tændt og slukket flere gange uden at blive beskadiget.

Endelig er LED pærer generelt mere energieffektive end sparepærer. En sparepære kan bruge mellem 10 watt og 25 watt, afhængigt af størrelsen og lysstyrken af pæren. Det er stadig mere end en LED pære, som typisk bruger mellem 0,5 watt og 25 watt.

Forskellen på sparepære og LED

Er LED lys brandfarlig

LED lys er ikke brandfarlige i sig selv. LED producerer lys ved hjælp af elektrisk aktivitet i en diode, og der er ingen åben ild eller varmegløder, som kan føre til brand. Selvom LED pærer ikke er brandfarlige i sig selv, kan elektriske installationer og lysarmaturer, der bruger LED pærer, stadig være brandfarlige, hvis de ikke er installeret og vedligeholdt korrekt. Her er det dog el-installationen, der er farlig og ikke LED lyset i sig selv, og det samme gør sig gældende for andre lyskilder. Det er derfor altid en god idé at sørge for, at elektriske installationer og lysarmaturer er installeret af en professionel, og at de vedligeholdes og efterses regelmæssigt for at sikre sikkerheden.

Hvad bruger LED lys i strøm?

LED lys er generelt meget energieffektive og kan spare en betydelig mængde strøm sammenlignet med traditionelle glødepærer og halogenlamper. En typisk glødepære bruger mellem 40 watt og 100 watt, mens en halogenlampe bruger mellem 10 watt og 50 watt. 

LED pærer bruger typisk mellem 0,5 watt og 25 watt, afhængigt af størrelsen og lysstyrken af pæren. Det betyder, at LED lys kan spare op til 90% af den strøm, som glødepærer bruger, og op til 80% af den strøm, som halogenlamper bruger.

Er LED pærer energibesparende?

Ja, LED lys er energibesparende i forhold til normale lyskilder såsom gløde- og halogenpærer med op til hele 90%. De er også en smule mere energibesparende end sparepære, hvor LED lys typisk bruger mellem 0,5 til 25 watt og en sparepære bruger mellem 10 til 25 watt.

Selvom de ligger forholdsvis tæt på hinanden i strømforbrug, så er en LED pære måske den “rigtige” sparepære?

Hvad koster vores LED lys?

Hos AgroLED forhandler vi et bredt udvalg af LED belysninger til hovedsageligt landbrugsmaskiner, trailer, garager, værksteder og stalde. Udover at give besparelser ved et lavere strømforbrug, så afhænger prisen på selve LED lyskilden af forskellige faktorer. Vi har LED arbejdslamper fra 200 kr op til omkring 800 kr. Du kan benytte vores gratis lysplanlægning, hvor du får et skæddersyet individuelt koncept til dit behov. 

Er du på udkig efter LED markeringslys, kan det generelt gøres en del billigere, hvor de fleste af denne type LED lys ligger i en lavere prisklasse.

Har du brug for rotorblink af LED, kan du få de fleste af denne type LED lys til omkring 200 kr i vores sortiment.
Vores LED armaturer, værksteds lys og loft lamper er en del dyrere, end de førnævnte typer LED lys, Du får dog også en meget bedre lyskilde, der kan give dig gode besparelser på dit strømforbrug kontra andre lyskilder.

Ønsker du at høre mere om vores produkter, eller har du spørgsmål til regler for belysning, er du altid velkommen til at kontakte os.

betterstack-monitoring