72177776
info@agroled.dk
Produktsortiment
LED Guide

Hvad er LED belysning?

Gode ​​LED arbejdslamper er uundværlige i denne verden. Mens man for to år siden ofte valgte den “billige” LED arbejdsbelysning fra Kina, ser ting meget anderledes ud i dag. Den typiske firkantede 48 watt LED-belysning har givet plads til mange alternativer i forskellige former og størrelser. Alle disse produkter kan bruges til et uendeligt antal forskellige formål. Når du har læst dette indlæg, så tag da et kig på vores sortiment. Dette inkluderer blandt andet positionslys, slingrelygter samt LED forlygter og LED baglygter

Fordi ikke alle ved hvad LED belysning er og om fordelene ved LED belysning har vi samlet forskellige informations sider. Hvis du stadig har spørgsmål om LED’s væsentlige funktioner efter læsning er du altid velkommen til at kontakte os. Vi hjælper dig hurtigt.

Hvordan fungerer en LED lampe, og hvad er dens historie?

En lysdiode (LED) er et elektronisk halvlederelement, der har de elektroniske egenskaber af en diode. En diode udsender lys i transitretningen på det punkt, hvor strømmen udstrømmer. Teknikken blev opdaget så tidligt som 1907, men det gik ubemærket hen hele tiden. Det var først i 1962, der førte til et gennembrud. Først som indikatorlys og signaltransmission. Takket være tekniske forbedringer er lysstyrken steget betydeligt. I slutningen af 90’erne var det også muligt at producere LED lyskilder, der er egnede til daglig brug. En LED lyskilde er normalt i et lille, gennemsigtigt hus på et par millimeter i størrelse. Dette hus fungerer også som en linse.

Diode/halvlederen af en LED lampe har en negativ og positiv side. Den negative side, også kaldet katode, har yderligere elektroner. Den positive side, også kaldet anode, har desuden positivt ladede partikler. Når LED lampen får strøm, er der et samspil mellem de to sider. I midten af dioden er der en zone, der ikke leder elektricitet. På grund af samspillet mellem de positive og negative sider af dioden begynder de negative elektroner og positive partikler at bevæge sig mod hinanden. Til sidst, denne zone bliver mindre og mindre og vil i sidste ende forsvinde. Når en negativ elektron reagerer med en positiv partikel, mister den energi i form af fotoner. Disse fotoner tilsammen danner en stråle af lys.

LED-belysning er holdbar og energieffektiv

Alle LED arbejdslygter har én ting til fælles, og det er den enorme lyseffekt i forhold til strømforbruget (watt). For eksempel udsender en god LED forlygte op til 5 gange mere lys pr. watt-enhed end en konventionel halogen arbejdslygte! Lampens levetid er også betydeligt længere end ved halogen. Hvis en LED arbejdslygte svigter tidligere end efter 10.000 timer, er der næsten altid har en anden grund end den faktiske levetid på LED’erne F.eks. kan strømforsyningen til LED’erne være af utilstrækkelig kvalitet. Men normalt ligger problemet i huset. Besparelser i kvaliteten kan føre til for små kølefinner. Dette sparer materiale og forsendelsesomkostninger og gør LED arbejdet billigere generelt, men det gavner ikke kvaliteten. Hos AgroLED har vi kun holdbare LED lamper af høj kvalitet i vores sortiment, så vi


Læs også: Regler for traktor belysning.

Fordele ved LED i stedet for halogen

LED belysning er mere effektiv end halogenbelysning. Med andre ord omdanner LED arbejdslamper mere energi til lys end varme. En halogenlampe producerer lys, fordi elektriciteten strømmer gennem en tynd wolframtråd, hvorefter den bliver meget varm og begynder at gløde. Trådens glød giver derefter lyset.

Under gløden bliver tråden tyndere og tyndere, indtil den brænder igennem, og lampen er brudt. Denne proces kan fremskyndes af vibrationer af lampen. For eksempel er en trailer udsat for mange stød, så der skal skiftes (halogen) pærer oftere. Dette er ikke tilfældet med LED baglygter.

Det forhold, at et LED arbejdslys føles varmere, når det bruges, har noget at gøre med, at LED’erne reagerer på for høj temperatur. Varmen skal ledes væk fra LED’erne til huset. Derefter kan huset frigive varmen til miljøet.

En halogen arbejdslygte bliver meget varmere indeni, men det gør ikke noget i dette tilfælde. Huset på en halogen arbejdslampe er ofte lavet af plast, som ikke overfører varme. Dette gør disse lamper føler køligere.

En anden stor fordel er lysstyrken og ægtheden af lyset. Ud over forstærkning af lyset, er farven på lyset er også meget hvidere. Dette “hvide” lys giver mulighed for bedre differentiering end den “gule” lys produceret af halogenlamper. Alt i alt ser du med hvidt lys mere end med gult lys.

LED belysning til bilen

LED belysning til biler er stigende! På grund af de mange fordele, mange mennesker vælger at installere LED-belysning i deres bil. Ud over den høje lyseffekt overbeviser LED-forlygterne først og fremmest deres holdbarhed. Disse forlygter er meget økonomisk i forbrug og har betydeligt flere driftstimer end de konventionelle (ikke-LED) forlygter. Bliv klogere i vores artikel om LED belysning til biler.

LED belysning til traileren

God belysning er ikke kun vigtigt for dit køretøj. Din trailer skal altid være let genkendelig. På grund af de store fordele, der tilbydes af LED-belysning, flere og flere mennesker vælger at udstyre deres trailere med LED. Du får en højere lyseffekt, lysere og mere realistisk belysning med det samme, og lamperne skal udskiftes sjældnere. Er du nysgerrig, hvilke fordele der venter på dig, eller vil du gerne vide, hvordan du løser fejl i din trailer / trailer belysning?

Læs også: Regler for positionslys og markeringslys.

Hvad er et LED rotorblink?

LED rotorblink har været brugt i årevis til at øge synligheden på offentlige veje. Ud over sigtbarheden tjener de også det formål at advare andre trafikanter om særlige situationer. For eksempel, hvis køretøjet eller redskabet er for bred, lang eller høj osv.

Gode LED arbejdslamper

I vintermånederne er det ikke længere et problem at se når du har LED-belysning. Det bliver mørkt tidligere, nætterne bliver længere, vejret forværrer synligheden…. I løbet af denne tid er der et stort behov for god arbejdsbelysning. Med dette mener vi, selvfølgelig, LED arbejdslamper

Et godt sæt af arbejdes lys er afgørende i dag, når du arbejder på landet, på / langs vejen eller blot på din egen ejendom. Godt, lyst arbejdslyst gør simpelthen arbejdet meget sjovere og sikrere!

betterstack-monitoring