72177776
info@agroled.dk
Produktsortiment
LED Guide

Sådan vedligeholder du din traktor

Traktoren er et vigtigt element i dagligdagen på gården. Den hjælper med at udføre dagligdagens forskellige opgaver, og det er derfor vigtigt, at du sørger for at passe ordentlig på den. 

Vedligeholder du din traktor jænvligt, giver du den de bedste forudsætninger for, at den kan holde sig i mange år. Derudover yder din traktor også bedre, hvis du sørger for løbende at vedligeholde den.

7 trin til vedligeholde din traktor

Det er vigtigt at holde sin traktor i god stand for at sikre, at den fungerer korrekt og forlænger dens levetid. Her er nogle tips, du kan følge for at vedligeholde din traktor:

Hold din traktor ren

 • Du bør både holde din traktor ren udvendigt og indvendigt. Det er en nem måde at hjælpe din traktor mod en længere levetid og bedre ydeevne. Du skal blot bruge en blød klud og en mild sæbeopløsning til at tørre støv og snavs af traktoren. Sørg også for at holde kabinen ren og ryddelig, så du kan se, hvad der foregår, mens du kører.
 • Derudover anbefaler vi også, at du evt. bruger en trykspuler til at fjerne skidt og mudder både på ydersiden og indvendige dele såsom motor. En snavset traktor og særlig motor kan gøre skade på forskellige mekanismer.
 • Du skal også sørge for at rengøre radiatoren og det beskyttende gitter, der leder ind til motoren. Det kan nemlig forårsage unødvendig ophedning af motoren, hvis den ikke få den rette nedkøling. Dertil bør du også sikre, at traktorens luftfiltere er rene og kan bevare den fornødne forsyning af ren luft.

Du bør regelmæssigt kontrollere dækkene på din traktor

 • Dækkene på din traktor har en stor indvirkning på dens ydeevne og sikkerhed. Sørg for, at dækkene er fyldt med luft til den anbefalede tryk, og at de er i god stand uden skader eller slid.

Husk at skifte olien regelmæssigt

 • Olien er livsnerven i en traktor, og det er vigtigt at holde den i god stand. Brug den anbefalede type olie og skift den efter producentens anbefalinger, typisk hver 200-500 timer eller en gang om året.

Det er vigtigt, at du kontrollerer og rengør filtrene på din traktor

 • Traktorer har forskellige typer filtre, f.eks. luftfilter, brændstoffilter og hydraulikfilter. Disse filtre er med til at holde skidt og snavs ude af motoren og hydrauliksystemet. Kontroller filtrene regelmæssigt og rengør eller skift dem, hvis det er nødvendigt. Med rene filtre kan du øge ydevnen og forlænge levetiden på din traktor.

Vær sikker på, at dine bremser fungerer ved at kontrollerer bremserne

 •  Bremserne er en af de vigtigste sikkerhedsfunktioner på en traktor, så det er vigtigt at holde dem i god stand. Sørg for at kontrollere bremserne regelmæssigt, og skift dem efter behov.

Vedligehold motoren på din traktor:

 • Motoren er køretøjets vigtigste element. Derfor bør du altid pleje din motor på bedste vis. Det indebærer bl.a. rutinemæssige tjek, og at du sørger for at skifte og reperarer, det der har brug for det. Husk også at påfylde og udskifte olien, når den kræver det. Både motorolie og hydraulikolie.
 • Sørg for at bremsevæsken hele tiden har den nødvendige mængde, at dieselpumpen fungerer som den skal, og at dens filter er rent.

Læs også: Regler for robotblink.

Kontrollér lys og reflekser på din traktor

Det er en god idé at huske at tjekke lygter og reflekser på sin traktor regelmæssigt for at sikre, at de fungerer korrekt og er synlige for andre trafikanter. Dette er særligt vigtigt, hvis du kører med din traktor på offentlige veje eller i mørke.

For at kontrollere lygter og reflekser, kan du følge disse trin:

 1. Tænd for traktoren og kontroller, at alle lygter og reflekser fungerer korrekt. Dette kan gøres ved at tænde for hver enkelt lygte og refleks individuelt.
 2. Kontroller, at alle lygter og reflekser er rene og fri for skader. Rengør dem, hvis det er nødvendigt, og udskift dem, hvis de er beskadiget.
 3. Kontroller, at alle lygter og reflekser er justeret korrekt. Dette kan gøres ved at stå foran traktoren og kontrollere, at lysstrålerne fra lygterne ikke blænder andre trafikanter og er rettet mod vejen.

Find alle lygter til traktor hos AgroLED

Her hos AgroLED har vi et stort udvalg af lygter og reflekser til din traktor. Hvad end du har brug for LED arbejdslamper, slingrelygter eller rotorblink, så finder du det hos os. Er du i tvivl, om hvilke slags reflekser eller lygter, du har brug for, kan du altid kontakte os.