72177776
info@agroled.dk
Produktsortiment
LED Guide

Lysteknologier: Her er de mest gængse slags

Belysning spiller en afgørende rolle inden for landbrugssektoren, hvor det blandt andet bruges på køretøjer og til stalde og værksteder.

Gennem årene har udviklingen inden for lysteknologier haft en betydelig indvirkning på effektiviteten, sikkerheden og bæredygtigheden i forbindelse med blandt andet landbrug og skovbrug. 

 

En passende belysning bidrager nemlig ikke kun til at forbedre arbejdsforholdene; det er også afgørende for at forbedre produktiviteten og resultatet af arbejdet i marken. 

 

Men hvilke former for lysteknologier findes der egentlig, og hvilke egenskaber har de hver især, når det gælder brugen i landbrugssektoren? Læs med her og bliv klogere på alt, du skal vide om udviklingen inden for de forskellige lysteknologier, herunder LED-lys

 

I dette indlæg dykker vi ned i de mest gængse former for lysteknologier i landbrugssektoren samt deres fordele, når det kommer til sikkerhed og effektivitet.

 

Glødelampen: En banebrydende opfindelse  

På den tid, hvor glødelampen blev opfundet, blev den hurtigt til en teknologisk bedrift. Historisk set har landmænd og skovbrugere over hele verden sat deres lid til de traditionelle glødelamper. 

 

Dog bruges de stort set ikke til belysning på køretøjer i landbruget længere – eksempelvis som for- eller baglygter. De har nemlig vist sig at have en række begrænsninger.

Det er særligt den korte levetid og den høje varmeproduktion, der er grunden til, at glødelampen ikke længere anvendes til de krævende opgaver i landbrug og skovbrug. 

Halogenlamper

Med halogenpærens indtog tog man et afgørende skridt inden for lysteknologi, og i årevis har halogenlamper været en pålidelig kilde til belysning i forskellige industrielle sammenhænge, herunder til landbrugs- og skovbrugskøretøjer, i stalde og værksteder. 

 

Faktisk er halogenpærer en form for glødelamper, når det kommer til designet; de er bare i langt højere kvalitet. 

 

Halogenpærer indeholder stadig en tungstenfilament, men i stedet for at filamentet forbrænder og sortner inde i lampen, omslutter halogenpæren filamentet i en kapsel, der er fyldt med halogengas. Denne smarte innovation forhindrer sortningen af filamentet og forlænger dermed pærens levetid markant. 

 

En af de helt store fordele ved halogenpærer er desuden, at de bruger mindre strøm end en glødepære. Samtidig er de mere effektive, fordi de producerer mere lys pr. watt sammenlignet med en traditionel glødepære. Derfor er halogenpærer mere omkostningseffektive på lang sigt.

 

Derudover bevarer halogenpærer deres lysstyrke og farve under hele deres levetid, hvilket sikrer en konstant belysning. Det er en fordel, når de bruges til belysning i landbrugssektoren, og af samme årsag er halogenlamper standardbelysning på mange køretøjer i landbruget.

 

En af ulemperne ved halogenlamper er dog deres varmeudvikling. De er nemlig kendt for at generere en betydelig mængde varme, der kan være en ulempe i nogle arbejdsmiljøer.  

High-Intensity Discharge: HID-lys

High-intensity Discharge – også kaldet HID-lys – fungerer ved at skabe en elektrisk bue mellem to elektroder inde i en glaskapsel, der er fyldt op med gas, ofte xenon. Af samme årsag vil man ofte kunne finde dem på hylderne i byggemarkeder under betegnelsen ‘xenonpærer’. 

 

Den elektriske bue ioniserer gassen og skaber et intenst lys, der er kraftigere end ved traditionelle glødepærer og halogenpærer. HID-lys har også en længere levetid sammenlignet med glødepærer og halogenpærer, hvilket gør behovet for udskiftning mindre. 

 

HID-lys har i mange år været et solidt valg af lyskilde for dem, der søger ekstraordinær lysstyrke. Dog har den seneste innovation inden for LED-lys gjort, at denne lysteknologi er at foretrække hos mange – specielt hos folk der arbejder i landbrugssektoren. 

LED-lys 

Den nyeste lysteknologi på markedet er LED-lys, der står for Light-Emitting Diode. Det er en lysteknologi, der har revolutioneret lysteknologien og er blevet et særdeles populært valg hos landmænd.

Fordelen ved LED-lys er deres imponerende energieffektivitet, den lange levetid og lave varmeproduktion, der gør LED-lys velegnet til brug i marken – eksempelvis til LED-arbejdslamper, LED-forlygter, LED-baglygter eller rotorblink og blitzblink i LED

Med sine mange fordele er LED-lys gået hen og blevet den moderne standard inden for arbejdsbelysning i landbruget – og med god grund.

 

[Udforsk vores udvalg af LED rotorblink og blitzblink] 

 

Vil du læse mere om de mange fordele ved LED-belysning, kan du også læse vores blogindlæg om fordelene ved LED-belysning.

LED-arbejdslamper: Et populært valg i moderne landbrug  

I dag er LED-arbejdslamper blevet et populært valg hos et stort antal landmænd og skovbrugere, der nyder godt af de mange fordele ved den effektive lysteknologi. Ikke nok med at LED-lys er energieffektive, så sørger de også for et godt arbejdslys og en høj grad af sikkerhed, hvilket er essentielt for at kunne udføre et godt stykke arbejde i marken.

Derfor er mange landbrugsmaskiner og -køretøjer i dag opgraderet med den seneste nye teknologi inden for LED-belysning.

Find den rette LED-belysning hos AgroLED

Hos AgroLED finder du et bredt udvalg af LED-arbejdslamper, herunder effektive belysningssæt og andre former for LED-belysning, der passer til ethvert behov. 

betterstack-monitoring