72177776
info@agroled.dk
Produktsortiment
LED Guide

Must haves til din traktor

Er du i tvivl om, hvad der er de vigtigste must haves til din traktor? Der er også meget udstyr at have forholde sig til, men frygt ej. Hos AgroLED har vi lavet en let og overskuelig guide over, hvad der er det vigtigste udstyr at huske til traktoren. 

Arbejdsbelysning

Et ordentligt velbelyst udsyn er alfa og omega, når du skal manorere en traktor rundt i svært fremkommeligt terræn og kunne arbejde mens der er mørkt. Er belysningen ikke i orden, kan det være svært at udføre sit arbejde ordentligt, hvis ikke du har de rette betingelser for at kunne orietere dig. Ligeledes øges risikoen for fejl og ulykker ved ikke at have den nødvendige sigtbarhed.

Der kan ofte forekomme dårlige arbejdsbetingelser i marken, fordi sigtbarheden er dårlig. Dette kan skyldes mørke, tåge, kraftig regn eller andet uvejr. Derfor er det vigtigt at investere i nogle gode arbejdslamper, som giver dig det optimale arbejdslys til enhver situation.

Lygter til traktoren

Udover arbejdslygter er det også vigtigt, at du vælger de rette lygter til selve traktoren. Forlygter og baglygter er både lovpligtige og nødvendige på en traktor, så du kan fremstå synlig, når du kører ude på landevejene. 

Ligeledes bør din traktor være udstyret med ordentlige markeringslys og positionslys. Dette er særligt vigtigt på dage, hvor sigtbarheden er dårlig.

Herudover bør du også have rotorblink og blitzblink installeret, typisk på traktorens tag, som bidrager til at øge sikkerheden, ikke blot for dig selv men i særdeleshed for de trafikanter du måtte møde på vejene om aftenen og natten.

Lufthorn

Det kan være en god idé at få installeret et lufthorn til sin traktor. Med et lufthorn kan du udsende en advarselslyd, hvis der skulle opstå en farlig situation enten på marken eller i trafikken. 

Smøremidler

Det er en god idé, hvis du husker at vedligeholde din traktor løbende med de rette smøremidler. 

Med de rette smøremidler til din traktor, kan du først og fremmest beskytte mod slidtage og samtidig forlænge traktorens levetid. Samtidig har traktoren også bedre forudsætninger for at bestå et synstjek. 

Brandslukker

Du bør altid have en brandslukker tilgængelig i din traktorkabine i tilfælde af brand, så du potentielt kan nå at komme den til livs, inden den spreder sig ud på marken. Her kan det også være en idé, at have en en pulverslukker tilgængelig, da den kan bruges til slukning af brande i mejetærskere og traktorer. De kan også bruges til slukning af mindre halmbrande, men fungerer som udgangspunkt ikke hensigtsmæssigt til brand i afgrøder. 

Sikkerhedsvest

Det er vigtigt, at du fremstår synlig, når du ikke betjener maskinen. Dette kan eksempelvis være, når du læsser af. Derfor bør du altid have en sikkerhedsvest liggende i din traktor.

Ergonomisk sæde

Uhensigtsmæssige arbejds- og siddestillinger kan lede til både ryg- og muskelsmerter, så derfor kan det være en god idé, at investere i et godt ergonomisk sæde til sin traktor. Man tilbringer nemlig mange siddende timer i en traktor, og derfor er det vigtigt, at du kan sidde ordentligt. Med et ergonomisk sæde til traktoren mindsker du risikoen for skader, og samtidig får du en øget komfort. Hvis komforten er i orden, bliver du også mere produktiv, og du kan nå meget mere arbejde i løbet af dagen.

betterstack-monitoring