Produktsortiment

Hvad er de største fordele ved LED belysning?

Som du måske allerede ved, tilbyder LED-belysning utallige fordele i forhold til klassiske halogenlamper. Derfor skifter flere og flere mennesker, private eller virksomheder, fra ineffektive halogenlamper til meget økonomiske LED-lys. I det følgende afsnit vil vi gerne fremhæve nogle fordele, som vi håber, vil overbevise dig om at skifte til LED-lyskilder.

LED er meget energibesparende

LED-lamper har en enorm lysstyrke med en relativt lav wattstyrke. Vidste du for eksempel, at en LED-lampe er op til 5 gange så lys som en halogenlampe med sammenlignelig ydelse?

Derudover konverteres meget mere energi med LED-belysning til lys i stedet for varme. Dette skyldes, at en gammeldags glødelampe eller halogenlampe bruger et glødetråd (lavet af wolfram) til at generere lys. LED-lyskilder bruger en helt anden teknologi. Derudover kræver LED-belysning 3-9% mindre elektricitet end pærer for at producere den samme mængde lys.

LED-belysning har en længere levetid

LED-lamper fungerer uden glødetråd, der kan slides. Derfor er deres levetid betydeligt længere end halogenlampens.
De fleste LED-lamper varer derfor omkring 15.000 driftstimer. Det er næsten 600 dage! Bare til sammenligning har en halogenlampe 2.000 driftstimer. En normal pære har kun 1.000 driftstimer.
LED-lyskilder er måske lidt dyrere at købe, men takket være deres levetid og økonomi kompenserer de for dem mange gange. Så en rigtig win-win situation!
Desuden er levetiden for en LED-lampe ofte længere end for mange af dine maskiner. Og da næsten alle vores belysning fungerer efter plug-and-play-princippet, kan du hurtigt og nemt sætte lamperne på din nye maskine.

Lysstyrke og lyseffekt

En LED-lampe har betydeligt mere lysstyrke end en halogenlampe. Da LED-lamper konverterer mindre energi til varme, kan de generere den samme mængde lys med mindre watt. Derudover producerer LED-belysning et mere hvidt lys end for eksempel en gammeldags halogenlampe. Dette vil gøre det hele lettere at se, og du vil opleve visuel træthed langsommere

Derudover er LED-lyskilder tilgængelige i alle mulige farver. På denne måde er der det rigtige lys for enhver situation.

LED-lamper bliver ikke så varme.

En anden stor fordel ved LED-lyskilder er deres lave driftstemperatur. Dette reducerer risikoen for brand og du brænder aldrig fingrene igen, hvis en lampe skal justeres. Til sidst muliggør den lavere varmeopbygning lettere at placere LED-lamperne. På grund af den lavere risiko for brand kan LED-lyskilder monteres tættere på andre genstande.

Halogenlamper forsvinder

Da halogenlamper hverken er energibesparende eller bæredygtige, forsvinder de langsomt fra europæisk handel. Siden september 2018 kan kun eksisterende lager sælges, og ingen nye ordrer kan placeres. Pæren blev endda forbudt at cirkulere i 2012. Da virksomheder har købt forsyninger i bulk, tager det stadig et stykke tid, indtil halogen og lyspærer faktisk er helt forsvundet fra markedet.

Sikkerhed og mindre udmattelse

Ud over alle de fordele, der er anført ovenfor, kan LED-lyskilder også gøre arbejdet meget mere sikkert og komfortabelt. Der er ingen flimmer (som en lysrør, der tænder og slukkes ved høje frekvenser), og lyset føles meget mere naturligt. Dette får dig til at føle dig træt langsommere og atmosfæren er meget roligere. Afslutningsvis er det eneste, der skal siges, at LED-belysning oftere giver bedre farvegengivelse og dermed muliggør et bedre udsyn